Beszámolók

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Köszönjük szépen a külön meghívót. Ez most hatott. Mivel nagyon szeretünk filmezni -havonta akár két produkciót is meg tudunk tekinteni részleteiben-, így az első randi feladat igazán nem okozott problémát. Választásunk (választásom) egy skandináv csodára esett, A szomorúság háromszöge címmel. Rég kaptam ennyi elismerést a férjemtől, hogy micsoda gyöngyszemre akadtam. Filmnézés közben többször is hol a szívéhez, hol pedig a kezemhez kapkodott. Pedig a három gezentorunk már igazán magasra tolta nálunk a tűréshatárt, de ez most alaposan kimozdított bennünket a komfortzónánkból.

Ritkán filmezünk együtt. ( külön se) A karácsonyi ünnepekben kiválasztottunk egy filmet. A fűző című film volt. Ami megfogott a két fiatal egymáshoz való ragaszkodása. ( Béla) A film számomra a meggyőződéshez való ragaszkodás, és elengedés kettősééről is szólt. ( Csilla)

Sziasztok. Mi az Őszi Randevún vettünk részt. ( de tervezzük a szülői estéket is) . Az este egyik legjobb élménye az volt, hogy bár sok ember közt, de kettesben (gyermekek nélkül) élvezhettük az estét. Élveztük a gyermekzaj nélküliséget, a kellemes társaságot. Jó volt csak úgy egyszerűen beszélgetni. Sajnos közös kép nem készült.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

A Mécs feladatot választottuk. A kérdések megválaszolása során beszélgettünk érzéseinkről, gondolatainkról, és az előttünk álló feladatainkról.

A Mécs honlap alapján elmélkedtünk el, milyen jó, hogy mi azon házaspárok táborába tartozunk, akiknek egyre boldogabb a házassága. A bizalmat, hogy ez 20-30 év múlva is így lesz, valamint a közös tevékenységeket, célokat érezzük legfontosabb belső generátoroknak. A közös tevékenységnek nekünk nem muszáj szórakozásnak lennie. Sokszor egy régóta halogatott házimunka közös elvégzése is akkora elégedettséggel tud bennünket eltölteni, hogy napokig két méterrel a föld fölött járunk. A kép, amit feltöltöttünk, a veszprémi Méhes utcában készült. Az Ó-Kovács házaspáros este óta készültünk elmenni ide. A Mécs honlap pedig a közös sétát is célul tűzte ki.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

A hálószobai képkeretbe raktunk képeket, idén tavasszal lenne negyedik éve, hogy felraktuk, és üresen állt. Időszerű volt már, hogy képek is kerüljenek bele. Így azért jobb, szebb!

Sok ötletet összeírtunk, hol tudnánk (vagy kellene) szépíteni a lakásunkon - a villanykörte cseréjétől a kifestésig. Randevús megvalósításhoz a skála közepéről választottunk, így elkészült egy ideiglenes palántázó mini-konyhakert paradicsom- és fűszernövénymagokkal. A sajátos installációra mindig jó lesz rápillantanunk a tavasz berobbanásáig. :) (A villanykörte-projektben később várható áttörés.)

Csupasz hát - vicces név. Nem hozzáérintettünk, hanem írtunk egymás hátára. Sajnos mindketten csikisek vagyunk, és mivel a gyerekek közben aludtak, csak rövid ideig bírtuk halk kuncogásban a játékot.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Először is köszönjük szépen a bíztatást:) azt a feladatot választottuk, amelyben listát kellett írni a szívesen, illetve nem szívesen végzett tevékenységekről. Érdekes és elgondolkodtató feladat volt. Mindketten hosszú listákat írtunk, örültünk ennek, hogy tudjuk, mit szeret, vagy nem szeret a másik csinálni. Némelyik háztartási feladatban pont kiegészítjük egymást. Jó volt kicsit tükörben látni magunkat. Hálásak vagyunk egymásért. Köszönjük a feladatot!

A feladat jól illeszkedett egy Karácsonyi ajándékhoz, ami egy "kuponfüzet" volt arra, hogy az együtt kettesben töltött idő mennyiségét emeljük. Mind a ketten megfogalmaztunk most egy-egy olyan kérést, amely szintén ezt a célt szolgálja. Mindketten tudtuk, hogy a megfogalmazott kérések egy kis odafigyeléssel, akarattal megoldhatók. Mégis nem azonnal megy a teljesítés, egyik nap sikerül, másnap kevésbé. Szokásainkon kell változtatni ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Nehéz volt összeszedni, hogy ki mit nem szeret csinálni. Arra jutottunk, hogy mindenki azt csinálja az elvégzendő feladatokból, amit szeret. Vagy csak már megszoktuk a saját részünket, mindenesetre nem kívánjuk a másik feladatait. Voltak egyezőségek is, de azért meg is lepődtünk. Megegyeztünk, hogy Gyuri többször fog segíteni a mosásban, ruhák leszedésében, hajtogatásban, én pedig gyakrabban próbálok főzni. Azt hittük nagyobb vitát fog kavarni köztünk ez a feladat, de inkább az volt a hangsúlyos, hogy jól van így, és nem szívesen cserélnénk. Rendhagyó módon egy fürdőben oldottuk meg ezt a feladatot!

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Köszönjük szépen a feladatot! 25 év házasság után sok meglepetés nem ért minket, hiszen szokásos vasárnap délutáni, kettesben eltöltött sétáink alatt sokat beszélgetünk. Ismerjük már jól egymást, még vágyainkat is. De a kvíz kitöltése alkalmadott arra, hogy mindkettőnk szeretetnyelve teret kapjon. A teszt megbeszélése biztosította számomra az oly fontos minőségi időt. A köztünk lévő jelenlegi probléma megbeszélése által pedig párom megkapta a számára oly fontos elismerő szavakat. És ez tényleg nagyon fontos, hogy szeretetnyelveinkre elég időt és odafigyelést szánjunk.

Az uramat elég nehéz rávenni írásos emlék hagyására, és kíváncsiak is voltunk a kvízre, így azt választottuk, elég nagy is lett a konszenzus egyebek között a kedvenc édességek, kedvenc időtöltés és kedvenc úti célok tekintetében.

Kitöltöttük a tesztet, válaszaink egymáshoz hasonlóak voltak. Mivel nagyon fontos számunkra a kapcsolatunk, elkötelezzük magunkat amellett, hogy tudatosabban figyelünk önmagunkra és egymásra, és hogy új kapcsolatteremtő készségeket sajátítunk el, és azokat gyakorolni is fogjuk.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Általában véve utálok rendet rakni, sajnálom rá az időt, a társam előbb nekiáll. De alapvetően a beteges pedantéria vádját egyikünkre lehet a legnagyobb rosszindulattal sem rásütni, és akkor óvatosan fogalmaztam. Aztán egy jó pár dologról más a véleményünk (mit dobjunk ki, mit hova rakjunk), úgyhogy a rendrakás nálunk nem szokott egy gyakori és békés egyetértésben zajló dolog lenni. Ez a mostani (a konyhapult egy részét tettük rendbe, ahol én rekordidő alatt képes vagyok káoszt csinálni) ahhoz képest eléggé összeszedetten és csendesen ment végbe. Általában úgy megy a rendrakás, hogy egyikünk kezébe vesz egy dolgot, amiről a másiknak egész biztosan merőben más elképzelései vannak. Most valahogy mindennek megvolt a maga helye. Amit egyikünk megfogott, azt a másik már hagyta, és ő egy újabb tárgyat fogott meg. Gyorsabb és hatékonyabb volt így, mint ahogy egyébként lenni szokott.

"Apa a porszívó-bajnok" :) ez megállapításra került végérvényesen. Szeret és örömmel porszívózik, sőt észreveszi, amikor szükség van rá. Anya elpakolta a nappali összes teregetni valóját és belevetette magát a főzésbe. A konyha mégis tiszta estére! Jó feladat volt! Jöhet a családi filmnézés a nappaliban:)

Nagyon szégyellem, de jelenleg egy sima gyerekszobás rendrakást tudtunk csak vállalni (szekrény és polc is lenne bőven, de azok rendbetétele kevésbé volt égető, mint ez). :-) Azt hittem, legalább két képet lehet feltenni, de csak egyet sikerült. Így nem tudom megmutatni az "előtte" állapotot!