Beszámolók

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Mi a napi útravalót választottuk. Hétfőtől kezdve hallgattuk végig a lelki útravalókat. A mai különösen is aktuális számunkra, mivel Emesének most vasárnap lesz a gyertyaszentelése, készülődve az elsőáldozásra. Mindegyik napon kaptunk gondolaébresztést, amin együtt rágódhattunk. Egy kicsi "csalást" is beterveztünk. Azaz a másik feladatot is megcsináljuk majd a jövő héten ( mert az is tetszett).

Tegnap este leptük meg egymást egy-egy kis aprósággal! Én melegszendvicset kaptam vacsorára, amit a férjem készített, csak oda kellett ülnöm az asztalhoz. Jó érzés volt, hogy nem nekem kell kitalálni és megcsinálni a vacsorát. Én csipkebogyót szedtem neki napközben, ez emlékeztet minket a közös túráinkra, amikor gyakran ettünk dércsípte csipkebogyót. Egy idézetet is írtam neki a könyvemből, amit most olvasok. Így sikerült még időben befejezni az 5 feladatot, aminek nagyon örülünk. Ismét gazdagabbak lettünk 5 közös élménnyel! Köszönjük!♥️

Nekünk nagyon fontosan ezek az egymásnak adott apró materiális ajándékok is. Adtunk már egymásnak igazán grandiózus dolgokat is, de ezek a mindennapi apróságok nagyon fontosak.Bárhol is van az egyikünk mindig gondol a másikra. A férjem volt a kisunokánál, én nem tudtam elmenni, de hozott a kedvenc cukinból nekem is valamit ahova mindig hárman járunk. Én kongresszuson voltam és egy szép tollat hoztam neki. A gyufásdoboz ajándék is minden napos. Soha nem tankolok úgy hogy marcipán szívet ne hoznék ha van. A férjem nosztalgia kiflivel lep meg ha pék fele jár. Most a képzeletbeli dobozokba 2 apró kő kerül Emlék

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Most épp a Joker feladatot választottuk. Azaz a lakás karácsonyi feldíszítését. Niki elég kreatív, én pedig igyekszem is megoldani azt, amit ő megálmodik. Legyen az ablakrajzolás, hópelyhek készítése. Persze Star Wars-os is van. A képen épp egy karácsonyi falu asztaldíszt készítettünk éppen. Izgalmas dolog közösen megtalálni az új lakásban a karácsonyi dekoráció helyét.

Egyértelmű volt, hogy a joker feladatot választjuk. Nem is gondolkodtunk sokat. Nagycsaládban fő a jó időbeosztás: két gyerekfuvar között tettünk egy lendületes sétát Nemesvámos havas erdejében a lemenő nap utolsó sugarainál. Ott készült a fotó. Szinte rögtön munka után volt alkalmunk beszélgetni kettesben. Aztán, hogy vacsi is legyen a gyerekeknek, Veszprém felé kanyarodtunk, és megleptük őket pizzával. Köszönjük a "feladatot"!

Kapva kaptunk az alkalmon és a JollyJoker feladatot választottuk második feladatul. Így tegnap este egy spontán borozós estét csaptunk, beszélgetéssel, vidámsággal. Sikerült megértenem a háromfázisú áramkört is, a férjem nagyon szemléletesen, a sajtokkal és almákkal magyarázta el:)

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Imahét: Ma járt le a házastársunkért szóló, a hálaadó imák hete. Igazából nem telt le, hiszen ez folyamatosan az életünk része. Az első Rendhagyó Randevúk jutottak eszünkbe, bár ott csak 1 alkalommal szólt a feladat. Öröm volt mégjobban imában hordozni egymást. Fényképet nem csatoltunk, hátha meg tudjátok nézni az 5 évvel ezelőttit. Előtte született meg Máté, akkor lettünk igazi család - erre is jó visszaemlékezni és hálát adni. Köszönjük a feladatokat és a szolgálatotokat.

Próbáltuk egymás lelkét a tenyerünkön hordozni. Kifejezni a másik fontosságát imával, öleléssel, érintéssel, szavakkal.A nap bármely szakaszában.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

A csendes estét szerettük volna feladatunknak választani, de az élet átírta a forgatókönyvünket, és a kisfiúnk pár napja megbetegedett, így az estéink nem voltak túl csendesek. Végül úgy alakítottuk, hogy így az utolsó napon a baba délelőtti alvása alatt válogattunk idézeteket a másik számára, majd ebéd után megosztottuk őket. Sikerült mindkettőnknek szép, nem közhelyes, személyre szóló irományokat találni...felértek egy szerelmi vallomással. De a csendes estét mindenképp meg fogjuk teremteni hamarosan. Köszönjük a feladatokat!

Mindketten Boldizsár Ildikó meséket olvasunk éppen, így ebből olvastunk fel egymásnak lefekvés előtt. A végébe már majdnem belealudtunk....

Nem volt könnyű kivitelezni a mesélést a gyerekek mellett - mire elaltattuk őket, az egyikünk már ki is dőlt a mindennapi fáradtságtól. Viszont tegnap este valahogy úgy alakult, hogy végre mesélhettünk. Érdekes volt olyat hallgatni,amit magamtól nem olvastam volna el - filozófiai mélységekbe repültünk pillanatok alatt. Másrészt a vallásos történetek közül, melyeket én olvastam hangosan, többet elkért tőlem a férjem további gondolkodás céljából. Folytatjuk, mert mikor Őt hallgattam és kicsit elvesztettem a fonalat, közben fejben írtam a listát, hogy még miket szeretnék Neki megmutatni! Köszönjük a jó ötletet!

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Napsütés. Harangvirág.

Csend. Béke.

Vannak olyan pillanatok az életben, amikor egyszerűen csak minden pont olyan, amilyennek lennie kell. Az ember tökéletes harmóniában van a világgal, és ennél teljesebbnek nem is érezhetné magát.” /Alice Clayton/

A 2018. évi Rendhagyó Randevúk egyik főnyereményeként két csodaszép napot töltöttünk el (júliusban) Gannán, a Bokréta Vendégház Harangvirág apartmanjában.

Már a megérkezéskor tudtam, hogy jó helyen vagyunk. Hála a Harcos családnak a felajánlásért és a kedves és figyelmes vendéglátásért. Nagyon jól éreztük magunkat. Jó levegőn, idilli környezetben minden adott volt a kikapcsolódáshoz, szemlélődéshez, testi-lelki feltöltődéshez. Köszönjük szépen Marcsi és Attila! 

Márta Attila és Emese, Litérről


Köszönjük a Little G. Weevil belépőket.  A Hangvillában már vártak bennünket a jegyek. Én most voltam először a színházteremben ezért is örültem a lehetőségnek.

A koncerttől bevallom kicsit tartottam, mert a blues nem áll annyira közel a szívemhez. De végül nagyon jól éreztük magunkat. Hangulatos, családias koncert volt. És még ismerős házaspárral is találkoztunk.

Köszönjük szépen:  Ildikó, Miki


Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Ez a feladat egyikünk számára nagyon könnyű és otthonos, másikunk számára pedig nagyon nehéz volt. A kreativitás helyett a tartalomra helyeztük a hangsúlyt, mindketten a kézzel írott levelet választottuk, amit másnap reggelre a konyhapulton "felejtettünk". Én egészen hétköznapi, gyakorlati dolgokat köszöntem meg inkább, férjem pedig a közös álmokat, és azt, hogy az életében jelen vagyok.

Ez a feladat azért volt érdekes, mert ebben a csúnya, párás, ködös időben vidámsággal és várakozással töltött el. Már napok óta rossz kedvem volt, nyomott’ voltam a napsütés hiánya miatt. Viszont a levelek, üzenetek miatt mindig vártam Párom megnyilvánulásait, véleményét. Jó volt várni az Ő örömét. Mi nagyon figyelünk egyébként is arra, hogy mindent megköszönjünk a Másiknak, így nem a feladat volt különleges, hanem a mód. Kicsit visszaugrottunk az időben és ismeretségünk kezdeti időszaka jutott többször eszembe, amikor minden gondolatunk a Másik körül forgott. Érdekes volt újból ezt átérezni. Köszönettel az ötletért!

A legkedvesebb feladat volt ez számunkra. Kellemes pillanatokat szerzett mindkettőnknek. Csak az a kár, hogy egyben az utolsó is... Jó volt "kedvenc feleségként" (l. Piros pöttyös) szerelmes üzenetet írni a "világ legerősebb apukájának".