Beszámolók

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Tegnap kerítettünk sort egymás jó tulajdonságainak számba vételére! Jó sok tulajdonság közül választhattunk, nem is volt mindig egyszerű végiggondolni, hogy valójában melyik igaz a párunkra! Jó volt megajándékozni egymást az őszinte elismerésünkkel.

Mi kinyomtattuk és egymás előtt töltöttük ki a kérdéseket. Nagyon nehéz volt a tulajdonságok közül választani, mert olyan sok jó illik egyikünk szerint a másikra és viszont. Nekem az nagyon fontos, hogy a férjem nagyon támogató. Nagyon nehéz hivatásom van, aminek alárendeltem az életem. Ez nehéz a társnak. A férjem azt jelölte meg legfontosabbnak, hogy melegszívű, érzékeny ember vagyok. Őt lenyűgözi, hogy senkit nem hagyok törődés nélkül. Végül azon is elcsodálkoztunk, hogy mindketten bejelöltük egyszerre ugyanazt, a megbízhatót és a hűségeset. És persze rém fontos közös bennünk a jókedv és a humor, a jó kedély.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

2 hét iskolai és óvodai karantén után határozottan jól esett egy gyerekmentes nap, és mivel kellemesen sütött a nap, hát elsétáltunk a Laczkó Dezső forráshoz. Beszélgettünk a saját belső forrásainkról, miből nyerünk erőt a továbbiakhoz. Kellemes nap volt.

Január második napján kerítettünk sort a forrás túránkra a Bakonyban. Úgy alakult, hogy a Fiatalító forrást, az Imre-kutat és a Néma-kutat is felkerestük és még egy mammutfenyőt is beiktattunk. Számunkra a forrást, a töltekezést a közös élmények, programok jelentik, a házasságunk ebből töltekezik. Novemberben volt szerencsénk egy nagy utazáson részt venni a Föld másik oldalán, amely sokkal közelebb hozott bennünket egymáshoz. Igazán élveztük az együtt töltött időt, a programokat, pihenést, sétákat, olvasást.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Próbáltuk egymás lelkét a tenyerünkön hordozni. Kifejezni a másik fontosságát imával, öleléssel, érintéssel, szavakkal.A nap bármely szakaszában.

Imahét: Ma járt le a házastársunkért szóló, a hálaadó imák hete. Igazából nem telt le, hiszen ez folyamatosan az életünk része. Az első Rendhagyó Randevúk jutottak eszünkbe, bár ott csak 1 alkalommal szólt a feladat. Öröm volt mégjobban imában hordozni egymást. Fényképet nem csatoltunk, hátha meg tudjátok nézni az 5 évvel ezelőttit. Előtte született meg Máté, akkor lettünk igazi család - erre is jó visszaemlékezni és hálát adni. Köszönjük a feladatokat és a szolgálatotokat.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Először is köszönjük szépen a bíztatást:) azt a feladatot választottuk, amelyben listát kellett írni a szívesen, illetve nem szívesen végzett tevékenységekről. Érdekes és elgondolkodtató feladat volt. Mindketten hosszú listákat írtunk, örültünk ennek, hogy tudjuk, mit szeret, vagy nem szeret a másik csinálni. Némelyik háztartási feladatban pont kiegészítjük egymást. Jó volt kicsit tükörben látni magunkat. Hálásak vagyunk egymásért. Köszönjük a feladatot!

Ebben nem voltak meglepetések, inkább a létszám korlátozás korlátozott minket. Nehezen indult, de utána ömlött belőlünk, hogy ki mit nem szeret itthon tenni-venni, a ház körül csinálni. A feladatok átbeszélése nem hozott újdonságot, de voltak meglepő tételek. A nem-szeretem dolgokból szerencsére már több dolgot átvettünk egymástól, ami kis büszkeséggel töltött el - megy ez a munkamegosztás!

Köszönjük a feladatot, mert - meglepetésünkre - tényleg kiderültek nem várt dolgok, melyekre odafigyelve mindketten csak nyerhetünk! (Egyikünk ezentúl sokkal többet fog vécét pucolni, másikunk pedig kiteregetett ruhát leszedni...:)

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Napsütés. Harangvirág.

Csend. Béke.

Vannak olyan pillanatok az életben, amikor egyszerűen csak minden pont olyan, amilyennek lennie kell. Az ember tökéletes harmóniában van a világgal, és ennél teljesebbnek nem is érezhetné magát.” /Alice Clayton/

A 2018. évi Rendhagyó Randevúk egyik főnyereményeként két csodaszép napot töltöttünk el (júliusban) Gannán, a Bokréta Vendégház Harangvirág apartmanjában.

Már a megérkezéskor tudtam, hogy jó helyen vagyunk. Hála a Harcos családnak a felajánlásért és a kedves és figyelmes vendéglátásért. Nagyon jól éreztük magunkat. Jó levegőn, idilli környezetben minden adott volt a kikapcsolódáshoz, szemlélődéshez, testi-lelki feltöltődéshez. Köszönjük szépen Marcsi és Attila! 

Márta Attila és Emese, Litérről


Köszönjük a Little G. Weevil belépőket.  A Hangvillában már vártak bennünket a jegyek. Én most voltam először a színházteremben ezért is örültem a lehetőségnek.

A koncerttől bevallom kicsit tartottam, mert a blues nem áll annyira közel a szívemhez. De végül nagyon jól éreztük magunkat. Hangulatos, családias koncert volt. És még ismerős házaspárral is találkoztunk.

Köszönjük szépen:  Ildikó, Miki


Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Isten kegyelméből eljutottunk egy humoros , ám mégis nagyon tanúságos és mély színházi előadásra. Téma a párkapcsolat volt. Számomra a legcsodálatosabb mondat, ami elhangzott aznap este ez volt: "Nem látod, ez itt a szívem?" A nő szívét az ökle jelképezte, és azt a feladatot kapta a férje, hogy nyissa ki ezt az öklöt. Rossz volt látni, hogy milyen sok durva próbálkozás árán akarta kinyitni felesége szívét a férj. Aztán eltöltötte a szívemet a melegség és a hála, hogy milyen nagy kegyelem megélni azt, hogy egy szerető szívű férj áll mellettem a mindennapokban. Megtanultam még inkább értékelni a kapcsolatunkat. Azt az Istenen alapuló kapcsolatot, amiben zenével, szeretettel és odafigyeléssel próbálja meg kinyitni a férjem a szívemet nap mint nap. Köszönöm Istenem a Te különleges Kegyelmedet és Szeretetedet, amely tapintható a mindennapokban, a férjemmel való kapcsolatomban. Ámen

Ez a randevúnk egy jó pezsgővel indult, és ez is jól sikerült. Miután elaltattuk kislányunkat, elfogyasztottunk egy pohárka pezsgőt és megnéztünk egy filmet együtt. Mivel Balatonfüreden élünk egy kicsit nosztalgiáztunk Ötvös Csöpivel, a Pogány Madonnával. Jó volt látni a régi helyszíneket és összehasonlítani a mai helyszínekkel. Igaz, a film nem egy mélyen elgondolkodtató mű, viszont most mindketten ilyenfajta kikapcsolódásra vágytunk. A mozizás után megállapítottuk, hogy több ilyen estét kellene tervezni, amikor egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra a megszokott hétköznapokon is. Köszönjük a tippet!

Színházban jártunk... :) Köszönjük a lehetőséget, jól éreztük magunkat. Örülünk az együtt töltött időnek, jó volt kimozdulni, kicsit kilépni a hétköznapokból. Igazi fűszer volt ez a hét elején.