Beszámolók

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Mi a sétát választottuk . Ez a híd számunkra fontos hely, a közelben volt a kezdeti időnkben randevúnk. Itt sok mindent átbeszéltük anno. Most pedig nosztalgiázunk egy kicsit.

Nagyon elgondolkodtatóak azok a kérdések, hogy milyen gondokat hidaltunk át, milyen problémákkal küzdöttünk meg közösen, mi köt össze bennünket. Épp ezekről beszéltünk múlt héten a kisfilm készítése során. Volt szó arról, hogy melyek voltak a nehezebb időszakok, például a munkába való visszatérés a kisgyerekes évek után, mi volt a legkomolyabb próbatétel, hát az kétségtelenül a közösen hordozott betegség és a vele járó kényszerű egyedüllét és bizonytalanság mindkettőnknek. Összekötni az Istentől kapott szeretet köt össze minket, annak a tudata, hogy Ő megtart bennünket, velünk van mindig. Nagy erőt jelentenek a barátaink, az ő imáik is.

Elsétáltunk a kertünk végében található erdőbe, egy kis patak feletti hídhoz. Sokszor járunk erre.Sokszor átmegyünk ezen a hídon. Nekünk nagyon nagy feladat volt áthidalni azt a nehézséget hogy az első házasságomból származó kislányom nagyon nehezen fogadta el a férjemet. Nagyon lázadozott ellene, nagyon sok borsot tört az orra alá. Nekünk ez nagyon nagy nehézség volt. Nagy türelemmel és sok apró ötletes megoldással, nagy szeretettel, de megoldottuk. Nekünk az Anna igen nagy akadály volt. De 20 év után ma a férjemet hívja Apának, a férjemtől kérték ki a kezét feleségnek és a férjem fogja oltárhoz vezetni.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Egyértelmű volt, hogy a joker feladatot választjuk. Nem is gondolkodtunk sokat. Nagycsaládban fő a jó időbeosztás: két gyerekfuvar között tettünk egy lendületes sétát Nemesvámos havas erdejében a lemenő nap utolsó sugarainál. Ott készült a fotó. Szinte rögtön munka után volt alkalmunk beszélgetni kettesben. Aztán, hogy vacsi is legyen a gyerekeknek, Veszprém felé kanyarodtunk, és megleptük őket pizzával. Köszönjük a "feladatot"!

Kapva kaptunk az alkalmon és a JollyJoker feladatot választottuk második feladatul. Így tegnap este egy spontán borozós estét csaptunk, beszélgetéssel, vidámsággal. Sikerült megértenem a háromfázisú áramkört is, a férjem nagyon szemléletesen, a sajtokkal és almákkal magyarázta el:)

Most épp a Joker feladatot választottuk. Azaz a lakás karácsonyi feldíszítését. Niki elég kreatív, én pedig igyekszem is megoldani azt, amit ő megálmodik. Legyen az ablakrajzolás, hópelyhek készítése. Persze Star Wars-os is van. A képen épp egy karácsonyi falu asztaldíszt készítettünk éppen. Izgalmas dolog közösen megtalálni az új lakásban a karácsonyi dekoráció helyét.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Összevontuk ezt a nyereményt egy Igali kikapcsolódással. Így hát 4 nap Igal után mentünk Pécsre. Csodálatos volt! Kettesben,együtt! Nagyon kedves volt az úr is, aki mindent megmutatott.

Kegyetlen meleg volt, de ha nem mentünk volna sehová ez akkor is így lett volna. Zsolnay negyedet fedeztük fel,meg sokat sétáltunk. Találtunk egy fantasztikus éttermet. Fiakker éttermet nagyon jó szívvel tudjuk ajánlani mindenkinek. Sokat nevettünk. Én egész héten hideg gyümölcslevest ettem, és itt volt a legjobb. Menüjük is van és elfogadható áron.

Mi ezt a csodálatos hetet kaptuk a jó Istentől, hogy kibírjuk ami utána itthon várt ránk. Haza jöttünk és anyósomat kórházba kellett vinni, kiderült, hogy hasnyálmirigyrákos áttétekkel. 6 hét alatt elment. Nehéz volt végig csinálni, de biztos vagyok benne, hogy előtte a feltöltődést azért kaptuk, hogy legyen erőnk ezt végig vinni.

Szóval nincsenek véletlenek!

Hálásak vagyunk, hogy ezt kaptuk!


Nagyon boldogok voltunk, amikor megtudtuk, hogy megnyertük a pécsi hétvégét. Nem tudtuk megoldani a gyerekvigyázást, ezért a gyerekekkel együtt mentünk. 

A szállás rendezett, tiszta, hangulatos volt, nagy terekkel, különleges kapukkal, mesebeli pincével, lépcsőházzal. Egy igazi zarándokház a belváros szívében.

A szállás rózsakertje és focipályája egyaránt lenyűgözött bennünket. Sokat kirándultunk, csavarogtunk. Nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönjük ezt az ajándékot a felajánlóknak és Nektek is!


Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Hát sikerült összeírni a listáinkat. Nem volt egyszerű de sikerült. Ami jó volt benne, hogy mindkettőnk a másikéból kettőt eltalált. Az biztos, hogy a mosogatás és az ablakpucolás terén nagy az egyetértés:) És nem baj, ha nem én hajtogatom össze a ruhákat :)

A "nemszeretem" feladatokkal úgy voltunk, hogy mindkettőnk erőteljesen tudni vélte a maga és a másik listáját is. Az írott emlék hagyása az csak nekem erős oldalam, ezért halogattuk is a feladatot. De végül egymás mellé tettük a két listát, ahol majdnem teljes volt a konszenzus, azaz az ezzel kapcsolatos feltételezéseink beigazolódtak. Már régóta bevett gyakorlat, hogy mindkettőnk elvégzi azt, amit a másik utál. Az egy komoly kérdés, mit kezdjünk azokkal a feladatokkal, amit mindkettőnk utál - hát ezt általában valamelyikünk magára szokta vállalni a másik iránti szeretetből.

Nehéz volt összeszedni, hogy ki mit nem szeret csinálni. Arra jutottunk, hogy mindenki azt csinálja az elvégzendő feladatokból, amit szeret. Vagy csak már megszoktuk a saját részünket, mindenesetre nem kívánjuk a másik feladatait. Voltak egyezőségek is, de azért meg is lepődtünk. Megegyeztünk, hogy Gyuri többször fog segíteni a mosásban, ruhák leszedésében, hajtogatásban, én pedig gyakrabban próbálok főzni. Azt hittük nagyobb vitát fog kavarni köztünk ez a feladat, de inkább az volt a hangsúlyos, hogy jól van így, és nem szívesen cserélnénk. Rendhagyó módon egy fürdőben oldottuk meg ezt a feladatot!

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Január 6-án és 7-én kerékpártúrára mentünk Balatonalmádiból Alsóörsre. Gyönyörű napsütésben, tavaszi melegben róttuk a kilométereket, meg- megállva a számunkra nagyon kedves helyeken. Felidéztük 40 évvel ezelőtti kezdeteket. Közös életünk első állomása Alsóörs volt.

Mivel a legkisebb csemete még csak 5 hónapos, így kissé lekorlátozódtak a lehetőségeink, de (közel) minden megoldható. Így most a Lackó forrást céloztuk meg magunknak, ami babakocsival is könnyen megközelíthető. Szerettük volna ha mind az öten részesülünk a feladatból. Bár Ágoston inkább az alvásból részesítette magát. Jó volt ismét kiszakadni a városi zajból és rohanásból, hallgatni a gyerekekkel a fakopáncsokat, illetve megtapasztalni a gyermeki fantázia sokszínűségét.

A Bakonyban voltunk ismerősöket látogatni, ekkor jött az ötlet, mivel időnk még volt így egy kis kirándulást tettünk az Eplényi sípályánál, élveztük havat, és örültünk egymásnak, illetve az ismerősöknek.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Isten kegyelméből eljutottunk egy humoros , ám mégis nagyon tanúságos és mély színházi előadásra. Téma a párkapcsolat volt. Számomra a legcsodálatosabb mondat, ami elhangzott aznap este ez volt: "Nem látod, ez itt a szívem?" A nő szívét az ökle jelképezte, és azt a feladatot kapta a férje, hogy nyissa ki ezt az öklöt. Rossz volt látni, hogy milyen sok durva próbálkozás árán akarta kinyitni felesége szívét a férj. Aztán eltöltötte a szívemet a melegség és a hála, hogy milyen nagy kegyelem megélni azt, hogy egy szerető szívű férj áll mellettem a mindennapokban. Megtanultam még inkább értékelni a kapcsolatunkat. Azt az Istenen alapuló kapcsolatot, amiben zenével, szeretettel és odafigyeléssel próbálja meg kinyitni a férjem a szívemet nap mint nap. Köszönöm Istenem a Te különleges Kegyelmedet és Szeretetedet, amely tapintható a mindennapokban, a férjemmel való kapcsolatomban. Ámen

Színházban jártunk... :) Köszönjük a lehetőséget, jól éreztük magunkat. Örülünk az együtt töltött időnek, jó volt kimozdulni, kicsit kilépni a hétköznapokból. Igazi fűszer volt ez a hét elején.

Még az őszi Házas Estéken ajánlották a Fogadom (The vow) című filmet, ezt néztük meg. Ami tetszett benne és ami a tanulsága, hogy az az igazi, aki mellett önmagad lehetsz. Ha önmagadat adod, önmagadért fognak szeretni, és nem a pénzedért, egyéb dolgaidért. Ehhez el kell fogadnod magadat is olyannak, amilyen vagy. Ugyan hiányzik a filmből a valós történet keresztény vonulata, de így is tanulságos és érdemes volt megnézni.