Beszámolók

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Tegnap kerítettünk sort egymás jó tulajdonságainak számba vételére! Jó sok tulajdonság közül választhattunk, nem is volt mindig egyszerű végiggondolni, hogy valójában melyik igaz a párunkra! Jó volt megajándékozni egymást az őszinte elismerésünkkel.

Mi kinyomtattuk és egymás előtt töltöttük ki a kérdéseket. Nagyon nehéz volt a tulajdonságok közül választani, mert olyan sok jó illik egyikünk szerint a másikra és viszont. Nekem az nagyon fontos, hogy a férjem nagyon támogató. Nagyon nehéz hivatásom van, aminek alárendeltem az életem. Ez nehéz a társnak. A férjem azt jelölte meg legfontosabbnak, hogy melegszívű, érzékeny ember vagyok. Őt lenyűgözi, hogy senkit nem hagyok törődés nélkül. Végül azon is elcsodálkoztunk, hogy mindketten bejelöltük egyszerre ugyanazt, a megbízhatót és a hűségeset. És persze rém fontos közös bennünk a jókedv és a humor, a jó kedély.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

A fekete-fehér játékot választottuk, a következő szavakkal: fekete, szerintem, gyerekek, rotációs kapa. Innentől rendszeresen használtuk ezeket a szavakat. A következő közepesen értelmes mondatokban: Szerintem az idén nem kell használnunk rotációs kapát. Milyen fekete az égbolt a gyerekek felett.... valószinű egy nap alatt még sohasem öleltük meg egymást ennyiszer, mivel sportot űztünk belőle, hogy mindenhez használjuk ezeket a szavakat. A gyerekek is nagyon élvezték:) Köszönjük a játékot!

Közös sport gyanánt elmentünk kutyát sétáltatni. Ügyesek voltunk, mert pórázt nem vittünk, így az autó vontatókötelével sétáltak a kutyák.

A sportolás egy speciális változatát, a vasalás, ruha hajtogatást választottuk. 3 gyereknél ez már teljesítmény. Niki hajtogatott, én vasaltam, közben azért volt időnk beszélgetni is. A ruhaadag miatt nem is keveset.( A fénykép csak az első kört mutatja). A héten azért igyekszünk egy kis közös mozgásra is.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Imahét: Ma járt le a házastársunkért szóló, a hálaadó imák hete. Igazából nem telt le, hiszen ez folyamatosan az életünk része. Az első Rendhagyó Randevúk jutottak eszünkbe, bár ott csak 1 alkalommal szólt a feladat. Öröm volt mégjobban imában hordozni egymást. Fényképet nem csatoltunk, hátha meg tudjátok nézni az 5 évvel ezelőttit. Előtte született meg Máté, akkor lettünk igazi család - erre is jó visszaemlékezni és hálát adni. Köszönjük a feladatokat és a szolgálatotokat.

Próbáltuk egymás lelkét a tenyerünkön hordozni. Kifejezni a másik fontosságát imával, öleléssel, érintéssel, szavakkal.A nap bármely szakaszában.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Séta kettesben. A sok teendő után mikor végre el tudtunk indulni, a legkisebb bociszemekkel néz: én is hadd menjek... Egymásra néztünk, nemsokára el jön az idő, mikor már nem akar velünk jönni...na gyere. Kilépünk a kapun egy esőcsepp hull az arcunkra...elmúlt a jó idő, sötétedik. Akkor is megyünk! Zuhogó eső lesz, mire a tópartra érünk, a tó körül senki, csend, sötét, csak a lámpák világítanak. Nyugalom, béke, tavasz illat a levegőben. Soha nem voltunk még ennyire kettesben.(hármasban) Jó néha az esőben sétálni kéz a kézben...Jó utána hazaérni a melegbe, tudni, hogy jó helyen vagyunk.

Ennél a feladatnál ismét rájöttünk, hogy miért szeretjük a Rendhagyó Randevúk kezdeményezést! Melegség, szeretet és meghittség volt velünk a nap során, mikor a kártyákat bontogattuk. Kíváncsi voltam mit szól a férjem vajon a leírtakhoz. Miközben olvastam a sorait, néha meglepetés, néha az ölelés melegsége járt át. Hát kell ennél jobb randevú?

Vasárnap este elmentünk sétálni Veszprémbe, felfedeztük a kiserdőben a tavat, barangoltunk a Benedek-hegyen, a várban, majd beültünk forralt bort kortyolgatni. Jó volt így andalogni, egészen feltöltődtünk a végére.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Köszönjük a Little G. Weevil belépőket.  A Hangvillában már vártak bennünket a jegyek. Én most voltam először a színházteremben ezért is örültem a lehetőségnek.

A koncerttől bevallom kicsit tartottam, mert a blues nem áll annyira közel a szívemhez. De végül nagyon jól éreztük magunkat. Hangulatos, családias koncert volt. És még ismerős házaspárral is találkoztunk.

Köszönjük szépen:  Ildikó, Miki


Napsütés. Harangvirág.

Csend. Béke.

Vannak olyan pillanatok az életben, amikor egyszerűen csak minden pont olyan, amilyennek lennie kell. Az ember tökéletes harmóniában van a világgal, és ennél teljesebbnek nem is érezhetné magát.” /Alice Clayton/

A 2018. évi Rendhagyó Randevúk egyik főnyereményeként két csodaszép napot töltöttünk el (júliusban) Gannán, a Bokréta Vendégház Harangvirág apartmanjában.

Már a megérkezéskor tudtam, hogy jó helyen vagyunk. Hála a Harcos családnak a felajánlásért és a kedves és figyelmes vendéglátásért. Nagyon jól éreztük magunkat. Jó levegőn, idilli környezetben minden adott volt a kikapcsolódáshoz, szemlélődéshez, testi-lelki feltöltődéshez. Köszönjük szépen Marcsi és Attila! 

Márta Attila és Emese, Litérről


Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Isten kegyelméből eljutottunk egy humoros , ám mégis nagyon tanúságos és mély színházi előadásra. Téma a párkapcsolat volt. Számomra a legcsodálatosabb mondat, ami elhangzott aznap este ez volt: "Nem látod, ez itt a szívem?" A nő szívét az ökle jelképezte, és azt a feladatot kapta a férje, hogy nyissa ki ezt az öklöt. Rossz volt látni, hogy milyen sok durva próbálkozás árán akarta kinyitni felesége szívét a férj. Aztán eltöltötte a szívemet a melegség és a hála, hogy milyen nagy kegyelem megélni azt, hogy egy szerető szívű férj áll mellettem a mindennapokban. Megtanultam még inkább értékelni a kapcsolatunkat. Azt az Istenen alapuló kapcsolatot, amiben zenével, szeretettel és odafigyeléssel próbálja meg kinyitni a férjem a szívemet nap mint nap. Köszönöm Istenem a Te különleges Kegyelmedet és Szeretetedet, amely tapintható a mindennapokban, a férjemmel való kapcsolatomban. Ámen

Még az őszi Házas Estéken ajánlották a Fogadom (The vow) című filmet, ezt néztük meg. Ami tetszett benne és ami a tanulsága, hogy az az igazi, aki mellett önmagad lehetsz. Ha önmagadat adod, önmagadért fognak szeretni, és nem a pénzedért, egyéb dolgaidért. Ehhez el kell fogadnod magadat is olyannak, amilyen vagy. Ugyan hiányzik a filmből a valós történet keresztény vonulata, de így is tanulságos és érdemes volt megnézni.

Ez a randevúnk egy jó pezsgővel indult, és ez is jól sikerült. Miután elaltattuk kislányunkat, elfogyasztottunk egy pohárka pezsgőt és megnéztünk egy filmet együtt. Mivel Balatonfüreden élünk egy kicsit nosztalgiáztunk Ötvös Csöpivel, a Pogány Madonnával. Jó volt látni a régi helyszíneket és összehasonlítani a mai helyszínekkel. Igaz, a film nem egy mélyen elgondolkodtató mű, viszont most mindketten ilyenfajta kikapcsolódásra vágytunk. A mozizás után megállapítottuk, hogy több ilyen estét kellene tervezni, amikor egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra a megszokott hétköznapokon is. Köszönjük a tippet!