Beszámolók

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Jókat olvastunk, mert amúgy is szoktunk, így ezt a randifeladatot választottuk. Kívánságra is lehetett, de nekem régi nagy kedvencem "A bogyós gyümölcskertész fia", így az adott volt. Dani megrögzött E könyv olvasó, és mindig tartogat valami kedveset a tarsolyában. Pl. Nográdi Györgyöt. Mégis a másik típúsú találka is létrejött. Egy hétköznapi este hirtelen ötlettől vezérelve "megmásztuk" a magyarpolányi Kálváriát. Lefelé jövet kéz a kézben imádkoztunk a két nagyobb gyerekkel, a legkisebb akkor még nulla éves meg szoros has-hát kontaktusban volt velem. Csodálatos volt a kilátás, jó a levegő, senki nem esett le, mindenkinek nagy élmény volt.

Az utolsó feladat igazi kihívàsnak ígérkezett nekünk, ugyanis Bàlint elutazott Ausztriába 5 napra snowboardot oktatni, így nagyon örültünk, hogy imát is választhattunk egymásért, hiszen azt bárhonnan lehet. Szeretek néha lelassítani, körülnézni és hálát adni, mennyi minden ajándékot kaptam az életemben. A leghálásabb mégis a házastársamért vagyok. A képen az az osztrák templomocska látható, amit Bálint keresett meg a feladat elvégzéséhez egy imáért.

Mi ezt a könyvet diéta vettük elő.Véletlenszerűen olvastunk belőle részeket,és a végén csapatunk is egy kicsit, mert napközben is olvastunk belőle.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

A művészi kommunikáció felemeli egy magasabb síkra azt, amit összességében emberi létnek hívunk. Onnan már képesek lehetünk szemlélni azt, amin tegnap még veszekedtünk. Onnan már érezheti a szellem, hogy közelebb van valami nagyszerűhöz, valami hatalmashoz, ami felé érdemes feszülni. Egyszóval a művészet élni segít. Pláne ha a kommunikációs kód a zene vagy az irodalom. A legkönnyebb és egyben a legnehezebb feladaton vagyunk túl: nyugalmat teremteni, kutatni, gondolkodni, interpretálni, átadni, megbocsátani és elengedni. Mégis úgy érezzük, ezért érdemes igazán...

Jó volt kicsit megállni egy szerda este. Leülni, elcsendesedni, végig gondolni, hogy mennyi mindenért vagyunk és lehetünk hálásak. Megköszönni az Úr Jézusnak azokat az ajándékokat, amiket látunk, s azokat is, amiket nem...

Ettől a feladattól bizony megijedtünk. Hálát adni a közös életünkért? Végigmenni az ÚTon még egyszer - ha csak gondolatban is? Na, neeeem. Ezért ezt a feladatot sokáig parkoltattuk, mire nekiláttunk. De milyen jó, hogy megtettük, mert a hibáink, a megbotlásaink helyett a csodás pillanatok és nagy kacagások vártak ránk. "Emlékszel, amikor ... " - épp mint nagyszüleink. Gyermekként annyira irigyeltem őket, hogy mennyi emlékük van, és most vettem észre, hogy mi is emlék-nagyhatalommá váltunk az évek során. Felejthetetlen élmények, amikért nem lehetünk elég hálásak!

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Ez a randevúnk egy jó pezsgővel indult, és ez is jól sikerült. Miután elaltattuk kislányunkat, elfogyasztottunk egy pohárka pezsgőt és megnéztünk egy filmet együtt. Mivel Balatonfüreden élünk egy kicsit nosztalgiáztunk Ötvös Csöpivel, a Pogány Madonnával. Jó volt látni a régi helyszíneket és összehasonlítani a mai helyszínekkel. Igaz, a film nem egy mélyen elgondolkodtató mű, viszont most mindketten ilyenfajta kikapcsolódásra vágytunk. A mozizás után megállapítottuk, hogy több ilyen estét kellene tervezni, amikor egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra a megszokott hétköznapokon is. Köszönjük a tippet!

Isten kegyelméből eljutottunk egy humoros , ám mégis nagyon tanúságos és mély színházi előadásra. Téma a párkapcsolat volt. Számomra a legcsodálatosabb mondat, ami elhangzott aznap este ez volt: "Nem látod, ez itt a szívem?" A nő szívét az ökle jelképezte, és azt a feladatot kapta a férje, hogy nyissa ki ezt az öklöt. Rossz volt látni, hogy milyen sok durva próbálkozás árán akarta kinyitni felesége szívét a férj. Aztán eltöltötte a szívemet a melegség és a hála, hogy milyen nagy kegyelem megélni azt, hogy egy szerető szívű férj áll mellettem a mindennapokban. Megtanultam még inkább értékelni a kapcsolatunkat. Azt az Istenen alapuló kapcsolatot, amiben zenével, szeretettel és odafigyeléssel próbálja meg kinyitni a férjem a szívemet nap mint nap. Köszönöm Istenem a Te különleges Kegyelmedet és Szeretetedet, amely tapintható a mindennapokban, a férjemmel való kapcsolatomban. Ámen

Színházban jártunk... :) Köszönjük a lehetőséget, jól éreztük magunkat. Örülünk az együtt töltött időnek, jó volt kimozdulni, kicsit kilépni a hétköznapokból. Igazi fűszer volt ez a hét elején.