Beszámolók

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Mivel szenvedélyes hobby-szakácsok vagyunk, így az előadások közül válogattam. Bagdy Emőke egy veszprémi előadására sikerült már elcipelnem páromat, viszont nem is tudtam, hogy Pál Feri atya ilyen komoly honlappal rendelkezik, ott nézelődtem. Hosszas válogatás után berisztráltam a "Szenvedély az elköteleződésben" című 8 részes előadássorozatára. Ennek az első részét hallgattuk meg most közösen. Nagyon kiváncsiak voltunk, mert élőben is láttuk-hallottuk már őt és István atya is sokszor idéz tőle prédikációiban. Mégis egy kicsit csalódottak voltunk. Az előadás szórakoztató volt, de sok újat nem adott számunkra. Talán majd a következő előadások többet nyújtanak!

Hát pesze hogy a közös főzést céloztuk meg, de közbejött egy vendéglátás, így nem csak magunkat láttuk vendégül. Én főztem és a feladatnak hála a férjem lelkesen mosogatott. Miután elmentek a vendégek, kezdődött a tánc! Eleinte zökkenőmentesen ment minden, majd a nagyfiunk féltékenyen közbelépett, hogy most már ő következik. Így végül én jól meg lettem táncoltatva a család három férfitagja által!!! Köszönöm!

Barsi Balázs atyát hallgattuk, felidéztük lelkigyakorlatait, az együtt töltött napokat. Régi fényképeket kerestünk, megosztottuk élményeinket.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Még az őszi Házas Estéken ajánlották a Fogadom (The vow) című filmet, ezt néztük meg. Ami tetszett benne és ami a tanulsága, hogy az az igazi, aki mellett önmagad lehetsz. Ha önmagadat adod, önmagadért fognak szeretni, és nem a pénzedért, egyéb dolgaidért. Ehhez el kell fogadnod magadat is olyannak, amilyen vagy. Ugyan hiányzik a filmből a valós történet keresztény vonulata, de így is tanulságos és érdemes volt megnézni.

Isten kegyelméből eljutottunk egy humoros , ám mégis nagyon tanúságos és mély színházi előadásra. Téma a párkapcsolat volt. Számomra a legcsodálatosabb mondat, ami elhangzott aznap este ez volt: "Nem látod, ez itt a szívem?" A nő szívét az ökle jelképezte, és azt a feladatot kapta a férje, hogy nyissa ki ezt az öklöt. Rossz volt látni, hogy milyen sok durva próbálkozás árán akarta kinyitni felesége szívét a férj. Aztán eltöltötte a szívemet a melegség és a hála, hogy milyen nagy kegyelem megélni azt, hogy egy szerető szívű férj áll mellettem a mindennapokban. Megtanultam még inkább értékelni a kapcsolatunkat. Azt az Istenen alapuló kapcsolatot, amiben zenével, szeretettel és odafigyeléssel próbálja meg kinyitni a férjem a szívemet nap mint nap. Köszönöm Istenem a Te különleges Kegyelmedet és Szeretetedet, amely tapintható a mindennapokban, a férjemmel való kapcsolatomban. Ámen

Ez a randevúnk egy jó pezsgővel indult, és ez is jól sikerült. Miután elaltattuk kislányunkat, elfogyasztottunk egy pohárka pezsgőt és megnéztünk egy filmet együtt. Mivel Balatonfüreden élünk egy kicsit nosztalgiáztunk Ötvös Csöpivel, a Pogány Madonnával. Jó volt látni a régi helyszíneket és összehasonlítani a mai helyszínekkel. Igaz, a film nem egy mélyen elgondolkodtató mű, viszont most mindketten ilyenfajta kikapcsolódásra vágytunk. A mozizás után megállapítottuk, hogy több ilyen estét kellene tervezni, amikor egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra a megszokott hétköznapokon is. Köszönjük a tippet!