Beszámolók

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Az utolsó feladat igazi kihívàsnak ígérkezett nekünk, ugyanis Bàlint elutazott Ausztriába 5 napra snowboardot oktatni, így nagyon örültünk, hogy imát is választhattunk egymásért, hiszen azt bárhonnan lehet. Szeretek néha lelassítani, körülnézni és hálát adni, mennyi minden ajándékot kaptam az életemben. A leghálásabb mégis a házastársamért vagyok. A képen az az osztrák templomocska látható, amit Bálint keresett meg a feladat elvégzéséhez egy imáért.

A csendes estét szerettük volna feladatunknak választani, de az élet átírta a forgatókönyvünket, és a kisfiúnk pár napja megbetegedett, így az estéink nem voltak túl csendesek. Végül úgy alakítottuk, hogy így az utolsó napon a baba délelőtti alvása alatt válogattunk idézeteket a másik számára, majd ebéd után megosztottuk őket. Sikerült mindkettőnknek szép, nem közhelyes, személyre szóló irományokat találni...felértek egy szerelmi vallomással. De a csendes estét mindenképp meg fogjuk teremteni hamarosan. Köszönjük a feladatokat!

Nem volt könnyű kivitelezni a mesélést a gyerekek mellett - mire elaltattuk őket, az egyikünk már ki is dőlt a mindennapi fáradtságtól. Viszont tegnap este valahogy úgy alakult, hogy végre mesélhettünk. Érdekes volt olyat hallgatni,amit magamtól nem olvastam volna el - filozófiai mélységekbe repültünk pillanatok alatt. Másrészt a vallásos történetek közül, melyeket én olvastam hangosan, többet elkért tőlem a férjem további gondolkodás céljából. Folytatjuk, mert mikor Őt hallgattam és kicsit elvesztettem a fonalat, közben fejben írtam a listát, hogy még miket szeretnék Neki megmutatni! Köszönjük a jó ötletet!

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Péntek este kerítettünk sort a feladat kivitelezésére, valahogy spontán jött az egész. Almával, répával sült fűszeres cékla volt a menü rántott sajttal, sült krumplival, száraz rose-val. Kicsit csaltunk, mert a cékla már előző napról készen volt, de úgy gondoltuk, ennyi még belefér. Utána játszottunk egy Carcassone-t közösen. És lefekvés előtt egy rövid táncra is sor került. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy aznap a reggelt is tánccal kezdtük, és utána vasárnap reggel is táncra perdültünk a konyhában...A szombat ebédet is együtt készítettük, enyém volt a leves, a köret és a desszert, Gyuri pedig hagymás rostélyost készített.

Tapolyai Emőke Szexualitás a házasságban című előadását néztük meg együtt. Kapcsolatunk hasznára vált.

Barsi Balázs atyát hallgattuk, felidéztük lelkigyakorlatait, az együtt töltött napokat. Régi fényképeket kerestünk, megosztottuk élményeinket.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Még az őszi Házas Estéken ajánlották a Fogadom (The vow) című filmet, ezt néztük meg. Ami tetszett benne és ami a tanulsága, hogy az az igazi, aki mellett önmagad lehetsz. Ha önmagadat adod, önmagadért fognak szeretni, és nem a pénzedért, egyéb dolgaidért. Ehhez el kell fogadnod magadat is olyannak, amilyen vagy. Ugyan hiányzik a filmből a valós történet keresztény vonulata, de így is tanulságos és érdemes volt megnézni.

Isten kegyelméből eljutottunk egy humoros , ám mégis nagyon tanúságos és mély színházi előadásra. Téma a párkapcsolat volt. Számomra a legcsodálatosabb mondat, ami elhangzott aznap este ez volt: "Nem látod, ez itt a szívem?" A nő szívét az ökle jelképezte, és azt a feladatot kapta a férje, hogy nyissa ki ezt az öklöt. Rossz volt látni, hogy milyen sok durva próbálkozás árán akarta kinyitni felesége szívét a férj. Aztán eltöltötte a szívemet a melegség és a hála, hogy milyen nagy kegyelem megélni azt, hogy egy szerető szívű férj áll mellettem a mindennapokban. Megtanultam még inkább értékelni a kapcsolatunkat. Azt az Istenen alapuló kapcsolatot, amiben zenével, szeretettel és odafigyeléssel próbálja meg kinyitni a férjem a szívemet nap mint nap. Köszönöm Istenem a Te különleges Kegyelmedet és Szeretetedet, amely tapintható a mindennapokban, a férjemmel való kapcsolatomban. Ámen

Ez a randevúnk egy jó pezsgővel indult, és ez is jól sikerült. Miután elaltattuk kislányunkat, elfogyasztottunk egy pohárka pezsgőt és megnéztünk egy filmet együtt. Mivel Balatonfüreden élünk egy kicsit nosztalgiáztunk Ötvös Csöpivel, a Pogány Madonnával. Jó volt látni a régi helyszíneket és összehasonlítani a mai helyszínekkel. Igaz, a film nem egy mélyen elgondolkodtató mű, viszont most mindketten ilyenfajta kikapcsolódásra vágytunk. A mozizás után megállapítottuk, hogy több ilyen estét kellene tervezni, amikor egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra a megszokott hétköznapokon is. Köszönjük a tippet!