Beszámolók

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Ritkán filmezünk együtt. ( külön se) A karácsonyi ünnepekben kiválasztottunk egy filmet. A fűző című film volt. Ami megfogott a két fiatal egymáshoz való ragaszkodása. ( Béla) A film számomra a meggyőződéshez való ragaszkodás, és elengedés kettősééről is szólt. ( Csilla)

Sziasztok. Mi az Őszi Randevún vettünk részt. ( de tervezzük a szülői estéket is) . Az este egyik legjobb élménye az volt, hogy bár sok ember közt, de kettesben (gyermekek nélkül) élvezhettük az estét. Élveztük a gyermekzaj nélküliséget, a kellemes társaságot. Jó volt csak úgy egyszerűen beszélgetni. Sajnos közös kép nem készült.

Nem voltunk az őszi randevún, így Mihalec Gábor videóit választottuk! Eljutottunk a negyedikig, de a többit is meg fogjuk nézni. Tetszett, hogy rövid, tömör, lényegre törő a mondanivalója. A témák esszenciáját fogalmazza meg gyakorlatias stílusban.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

A Mécs honlap alapján elmélkedtünk el, milyen jó, hogy mi azon házaspárok táborába tartozunk, akiknek egyre boldogabb a házassága. A bizalmat, hogy ez 20-30 év múlva is így lesz, valamint a közös tevékenységeket, célokat érezzük legfontosabb belső generátoroknak. A közös tevékenységnek nekünk nem muszáj szórakozásnak lennie. Sokszor egy régóta halogatott házimunka közös elvégzése is akkora elégedettséggel tud bennünket eltölteni, hogy napokig két méterrel a föld fölött járunk. A kép, amit feltöltöttünk, a veszprémi Méhes utcában készült. Az Ó-Kovács házaspáros este óta készültünk elmenni ide. A Mécs honlap pedig a közös sétát is célul tűzte ki.

A Mécs feladatot választottuk. A kérdések megválaszolása során beszélgettünk érzéseinkről, gondolatainkról, és az előttünk álló feladatainkról.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Írtunk listákat. Összegeztük is azokat. Szerencsére a gyerekek elaludtak, így még is tudtuk beszélni. Bízunk benne végleg el tudjuk engedni azokat amiket megbeszéltünk.

A férjem kórházi tartózkodása miatt a második feladatig jutottunk, azt is a távolból tudtuk csak teljesíteni. A harmadik feladat testhezállónak tűnt: ki mit nézne el a másiknak, én írtam is neki egy levelet, de ő azóta még nem volt olyan állapotban, hogy ilyesmiről tudnánk beszélni, nem is erőltettem. Sajnos egy második nyitott szívműtéten is átesett azóta, ami közben olyan szövődmény lépett fel, ami kis híján az életébe került. Napokig imádkoztunk érte, és előtte is féltünk, hogy a mi közös időnk talán lejárt, de a második műtét és azt követő napok még inkább ezt a félelmet jelentették számunkra. Végül egy kedves baráti házaspár segítségével meglátogattam az intenzíven.

Nagyon érzéketlennek hangzik, de azért tudtuk megvalósítani a romantikus gyertyafényes estét, gyerekek nélkül, mert a babysitterünk már átesett a fertőzésen. Ezzel az introval indultunk neki az estének, azaz a szabad 2 órának. A beszélgetés során szó volt elvont fogalmakról, régi szerelmekről, háláról és a terveinkről. Úgy elröppent az a kis idő...

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Egyik este leültünk mesét szőni a képeinkből. Szerencsére bőven vannak közös képeink, tudtunk válogatni. Lefordítottuk a képeket, és aki húzott, az azzal a képpel kapcsolatos gondolattal folytatta a történetet. Jó kis mese kerekedett belőle banyával, tündérrel, barlanggal, vitorlással.

Mire nem jó,ha van fényképalbumod:-D hát sikerült elengednünk a fantáziánkat,élvezetes játékok volt köszi

Tulajdonképpen férjemmel szinte mindent együtt csinálunk, ami a napi rutint illeti. Kölcsönösen segítjük egymást. Nagyon figyelmesek is vagyunk, ha a másiknak segítségre van szüksége ugrunk. Ez a feladat azonban kis megtorpanást eredményezett. A jó hír, 5 perc után szuperül megcsináltuk ezt is. Azóta volt egy másik eset is, amelyben már gondolkodás nélkül társultunk egymáshoz, még akkor is, ha az egyik félnek éppen nem a kedvenc tevékenysége volt is. Az 1 órás egyedüli munka fél óra alatt teljesült!

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Sajnos Zoli bokája még nem az igazi, mert ha az lenne, akkor tutira táncos estét szerveztünk volna (de bepótoljuk!). Így az előadást választottuk, és meghallgattuk dr. Bagdy Emőke egy youtube-ra feltöltött előadását 9 fura tipp a boldogsághoz jeligére. Volt már, amiről hallottunk, de nagyon sok új dolog elhangzott, és amit tudunk majd kamatoztatni. Van is még olyan előadás, amit kinéztünk magunknak. Tavaly nem tettük, de idén jó lenne folytatni azt a Rendhagyó Randevúk keretein kívül is, ami új ötletként Tőletek jött és gazdagíthatja a házasságunkat.

Nagyon áldott este volt! Finom volt az étel, jó volt a társaság, andalító a zene! A dekoráció nem volt nagy szám, de így is sok munka volt a kisautókat, dinókat, előkéket, stb..elpakolni.. Szeretnénk ezt a programot rendszeresíteni, s bevezetni a "hagyományaink" körébe! Nagyon jót beszélgettünk hála Istennek, és persze nektek is! Köszönjük!

Mivel szenvedélyes hobby-szakácsok vagyunk, így az előadások közül válogattam. Bagdy Emőke egy veszprémi előadására sikerült már elcipelnem páromat, viszont nem is tudtam, hogy Pál Feri atya ilyen komoly honlappal rendelkezik, ott nézelődtem. Hosszas válogatás után berisztráltam a "Szenvedély az elköteleződésben" című 8 részes előadássorozatára. Ennek az első részét hallgattuk meg most közösen. Nagyon kiváncsiak voltunk, mert élőben is láttuk-hallottuk már őt és István atya is sokszor idéz tőle prédikációiban. Mégis egy kicsit csalódottak voltunk. Az előadás szórakoztató volt, de sok újat nem adott számunkra. Talán majd a következő előadások többet nyújtanak!

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Ez a feladat azért volt érdekes, mert ebben a csúnya, párás, ködös időben vidámsággal és várakozással töltött el. Már napok óta rossz kedvem volt, nyomott’ voltam a napsütés hiánya miatt. Viszont a levelek, üzenetek miatt mindig vártam Párom megnyilvánulásait, véleményét. Jó volt várni az Ő örömét. Mi nagyon figyelünk egyébként is arra, hogy mindent megköszönjünk a Másiknak, így nem a feladat volt különleges, hanem a mód. Kicsit visszaugrottunk az időben és ismeretségünk kezdeti időszaka jutott többször eszembe, amikor minden gondolatunk a Másik körül forgott. Érdekes volt újból ezt átérezni. Köszönettel az ötletért!

Köszönjük a feladatot! Jó volt levelet kapni. :) Kapcsolatunk elején rengeteget leveleztünk, így most egy kicsit nosztalgiáztunk.. Fontosnak tartjuk, hogy nemcsak szóban, hanem írásban is kifejezzük érzéseinket és gondolatainkat egymásnak.

Ez a feladat egyikünk számára nagyon könnyű és otthonos, másikunk számára pedig nagyon nehéz volt. A kreativitás helyett a tartalomra helyeztük a hangsúlyt, mindketten a kézzel írott levelet választottuk, amit másnap reggelre a konyhapulton "felejtettünk". Én egészen hétköznapi, gyakorlati dolgokat köszöntem meg inkább, férjem pedig a közös álmokat, és azt, hogy az életében jelen vagyok.