Beszámolók

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Elsétáltunk a kertünk végében található erdőbe, egy kis patak feletti hídhoz. Sokszor járunk erre.Sokszor átmegyünk ezen a hídon. Nekünk nagyon nagy feladat volt áthidalni azt a nehézséget hogy az első házasságomból származó kislányom nagyon nehezen fogadta el a férjemet. Nagyon lázadozott ellene, nagyon sok borsot tört az orra alá. Nekünk ez nagyon nagy nehézség volt. Nagy türelemmel és sok apró ötletes megoldással, nagy szeretettel, de megoldottuk. Nekünk az Anna igen nagy akadály volt. De 20 év után ma a férjemet hívja Apának, a férjemtől kérték ki a kezét feleségnek és a férjem fogja oltárhoz vezetni.

Nagyon elgondolkodtatóak azok a kérdések, hogy milyen gondokat hidaltunk át, milyen problémákkal küzdöttünk meg közösen, mi köt össze bennünket. Épp ezekről beszéltünk múlt héten a kisfilm készítése során. Volt szó arról, hogy melyek voltak a nehezebb időszakok, például a munkába való visszatérés a kisgyerekes évek után, mi volt a legkomolyabb próbatétel, hát az kétségtelenül a közösen hordozott betegség és a vele járó kényszerű egyedüllét és bizonytalanság mindkettőnknek. Összekötni az Istentől kapott szeretet köt össze minket, annak a tudata, hogy Ő megtart bennünket, velünk van mindig. Nagy erőt jelentenek a barátaink, az ő imáik is.

Mi a sétát választottuk . Ez a híd számunkra fontos hely, a közelben volt a kezdeti időnkben randevúnk. Itt sok mindent átbeszéltük anno. Most pedig nosztalgiázunk egy kicsit.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Egyértelmű volt, hogy a joker feladatot választjuk. Nem is gondolkodtunk sokat. Nagycsaládban fő a jó időbeosztás: két gyerekfuvar között tettünk egy lendületes sétát Nemesvámos havas erdejében a lemenő nap utolsó sugarainál. Ott készült a fotó. Szinte rögtön munka után volt alkalmunk beszélgetni kettesben. Aztán, hogy vacsi is legyen a gyerekeknek, Veszprém felé kanyarodtunk, és megleptük őket pizzával. Köszönjük a "feladatot"!

Most épp a Joker feladatot választottuk. Azaz a lakás karácsonyi feldíszítését. Niki elég kreatív, én pedig igyekszem is megoldani azt, amit ő megálmodik. Legyen az ablakrajzolás, hópelyhek készítése. Persze Star Wars-os is van. A képen épp egy karácsonyi falu asztaldíszt készítettünk éppen. Izgalmas dolog közösen megtalálni az új lakásban a karácsonyi dekoráció helyét.

Kapva kaptunk az alkalmon és a JollyJoker feladatot választottuk második feladatul. Így tegnap este egy spontán borozós estét csaptunk, beszélgetéssel, vidámsággal. Sikerült megértenem a háromfázisú áramkört is, a férjem nagyon szemléletesen, a sajtokkal és almákkal magyarázta el:)

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Hát nem gondoltuk volna, hogy egy férfi sapka ekkora derültséget okozzon. Mármint, hogy vajon mit húzunk ki belőle. Sokkal izgalmasabb úgy az activity, hogy az is érdekel, hogy mit írhatott a másik. És volt némi kacagás is.

Most, hogy az én drága férjem a kórházban van, és el vagyunk szakítva egymástól, telefonon idéztük fel a kedvenc képeinket és vele együtt természetesen közös élményeinket. Tavaly felmotoroztunk egy hágóra, ami mindkettőnknek nagy élmény volt, és onnan drótkötéllifttel felmentünk a hegy csúcsára. Ott volt egy kis hó, volt hógolyózás is, nyár közepén. És volt egy drótos lépcső, amin mindkettőnkről készült kép. Ezt jövőre motoros szerkóban bevállalnánk, de kicsit melegebben öltözve akár most is. Nagyon jó érzés tudni ebben a (szó szerint...) szívszorító helyzetben, hogy voltak és még lesznek közös élményeink. Ha meggyógyul, még a Lesachtalt is újra bevállalnám...

Activity helyett barkochbáztunk egyet. Különböző napokon, eltérő élethelyzetekben mondtuk be egymásnak a telefonba, vagy személyesen: “Gondoltam!” Nem volt nehéz kitalálni az eseményeket, annál nehezbb abbahagyni. Lehet, hogy ezt meg is tartjuk szokásnak.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Mindketten Boldizsár Ildikó meséket olvasunk éppen, így ebből olvastunk fel egymásnak lefekvés előtt. A végébe már majdnem belealudtunk....

Ma estére a 5. feladatból az egymásért való imát, és a közös részvételt a liturgián választottuk. A kép a mai első pénteki szentmise után a plébánia előtti Mária szobornál készült.

Mi ezt a könyvet diéta vettük elő.Véletlenszerűen olvastunk belőle részeket,és a végén csapatunk is egy kicsit, mert napközben is olvastunk belőle.

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Igen. Az egymásért való imádság nagyon fontos! Őrösíti a kapcsolatunkat, és erősíti hitünket. Ma Szt. Balázs napja van. Ilyen, és hasonló ünnepeken mindig az jut eszembe, bárcsak akkora Istenhitünk lenne, hogy akár meg is tudjuk gyógyítani családtagjainkat. De sajnos ekkora nekem nincs. De akkora azért van, hogy higgyünk az ima erejében. Ezért fontos az ima, nem csak a feladat kedvéért!

Újabban nekifogtunk kártyázni, és egy esti kártyaparti után kezdtünk némileg spontánul beszélgetni a kapcsolatunkról, hogy mi minden történt velünk az elmúlt években. Összegzésül elmondhatjuk, hogy nehéz időszak van a hátunk mögött, évek óta nem született élő gyermekünk. Ezek az évek sokat változtattak, alakítottak rajtunk, a kapcsolatunkon. Örülünk annak, ahol most tartunk, jó helyen vagyunk, hálát adhatunk rengeteg mindenért, egymásért, a házért, ahol élünk, és még a nehézségekért is. Igen, mert ha nem lettek volna, most nem azok lennénk, akik most vagyunk.

Ettől a feladattól bizony megijedtünk. Hálát adni a közös életünkért? Végigmenni az ÚTon még egyszer - ha csak gondolatban is? Na, neeeem. Ezért ezt a feladatot sokáig parkoltattuk, mire nekiláttunk. De milyen jó, hogy megtettük, mert a hibáink, a megbotlásaink helyett a csodás pillanatok és nagy kacagások vártak ránk. "Emlékszel, amikor ... " - épp mint nagyszüleink. Gyermekként annyira irigyeltem őket, hogy mennyi emlékük van, és most vettem észre, hogy mi is emlék-nagyhatalommá váltunk az évek során. Felejthetetlen élmények, amikért nem lehetünk elég hálásak!

Ezen az oldalon a korábbi években házaspárok által beküldött, nyilvános megtekintésre engedélyezett beszámolókból szemezgetünk.

Isten kegyelméből eljutottunk egy humoros , ám mégis nagyon tanúságos és mély színházi előadásra. Téma a párkapcsolat volt. Számomra a legcsodálatosabb mondat, ami elhangzott aznap este ez volt: "Nem látod, ez itt a szívem?" A nő szívét az ökle jelképezte, és azt a feladatot kapta a férje, hogy nyissa ki ezt az öklöt. Rossz volt látni, hogy milyen sok durva próbálkozás árán akarta kinyitni felesége szívét a férj. Aztán eltöltötte a szívemet a melegség és a hála, hogy milyen nagy kegyelem megélni azt, hogy egy szerető szívű férj áll mellettem a mindennapokban. Megtanultam még inkább értékelni a kapcsolatunkat. Azt az Istenen alapuló kapcsolatot, amiben zenével, szeretettel és odafigyeléssel próbálja meg kinyitni a férjem a szívemet nap mint nap. Köszönöm Istenem a Te különleges Kegyelmedet és Szeretetedet, amely tapintható a mindennapokban, a férjemmel való kapcsolatomban. Ámen

Még az őszi Házas Estéken ajánlották a Fogadom (The vow) című filmet, ezt néztük meg. Ami tetszett benne és ami a tanulsága, hogy az az igazi, aki mellett önmagad lehetsz. Ha önmagadat adod, önmagadért fognak szeretni, és nem a pénzedért, egyéb dolgaidért. Ehhez el kell fogadnod magadat is olyannak, amilyen vagy. Ugyan hiányzik a filmből a valós történet keresztény vonulata, de így is tanulságos és érdemes volt megnézni.

Ez a randevúnk egy jó pezsgővel indult, és ez is jól sikerült. Miután elaltattuk kislányunkat, elfogyasztottunk egy pohárka pezsgőt és megnéztünk egy filmet együtt. Mivel Balatonfüreden élünk egy kicsit nosztalgiáztunk Ötvös Csöpivel, a Pogány Madonnával. Jó volt látni a régi helyszíneket és összehasonlítani a mai helyszínekkel. Igaz, a film nem egy mélyen elgondolkodtató mű, viszont most mindketten ilyenfajta kikapcsolódásra vágytunk. A mozizás után megállapítottuk, hogy több ilyen estét kellene tervezni, amikor egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra a megszokott hétköznapokon is. Köszönjük a tippet!