Recept a meghitt kapcsolatért

Ima: Atyánk, adj nekünk igaz szeretetet, hogy lelki közösséget nyerjünk, türelmet, hogy elsimítsuk a nézeteltéréseket, megbocsátást, hogy elfedjük a hibákat, útmutatást, hogy megtaláljuk a helyes utat, bátorságot, hogy képesek legyünk szembenézni a tanácstalansággal, és belsô békét, mely vigaszt és tartást nyújt még a kiábrándultság és a nélkülözés pillanataiban is. Jézus nevében.

Kirándulás: Tegyetek meg annyi kilométeres utat, ahány éves házasok vagytok!

Küldetés: Egy hétig minden nap arra törekedjünk, hogy ne legyen rossz szó közöttünk, figyeljünk egymás szükségleteire. Legyünk nagyon türelmesek egymással.

John Gottman szerint heti 5 óra elégséges ahhoz, hogy egy pár megőrizze és megerősítse kapcsolata meghittségét.

Reggeli búcsú: Mielőtt elindulsz otthonról, feltétlenül tudj meg legalább egy mozzanatot a házastársad aznapi teendőiből - kezdve a főnökével való ebéddel, az orvosi vizsgálata időpontján át egy előre lefixált telefonálásig valamelyik régi baráttal.
Idő: napi 2 perc x 5 munkanap Összesen: 10 perc

Hazaérkezés: Javaslatunk: egy ölelés és egy csók, ami legalább hat másodpercig tart. Egy hat másodperces csókért már érdemes hazajönni. Feltétlenül kezdeményezzetek egy legalább húszperces stresszoldó beszélgetést a munkanap végén. Ha szükséges, hazaérkezéskor hagyjuk egymást lélekben is megérkezni, de utána feltétlenül beszélgessünk, akár több részletben is.
Idő: napi 20 perc x 5 munkanap Összesen: 1 óra 40 perc

Elismerés, csodálat és nagyrabecsülés: mindennap találj alkalmat arra, hogy kifejezhesd őszinte szereteted és nagyrabecsülésed a házastársad irányába. Mondd neki őszintén, hogy: „szeretlek!”. Fejezd, ki hogy amit tesz vagy ahogy viselkedik azt értékeled.
Idő: napi 5 perc x 7 nap összesen: 35 perc

Szeretet: Fizikailag is fejezzétek ki egymás iránti szereteteket, ha együtt vagytok a nap során, lefekvés előtt pedig feltétlenül öleljétek meg egymást. Még ha a jóéjtpuszitok csak egy másodpercig is tart, tekintsétek ezt olyan alkalomnak, amely megszabadít a nap során felgyülemlett apróbb bosszúságoktól. Más szóval, csomagold ezt a puszit a házastársad iránt érzett megbocsátásba és gyengédségbe. Az érintéseknek hatalmas erejük van.
Idő: napi 5 perc x 7 nap Összesen: 35 perc

Heti randevú: Ez lehet a kapcsolódásra szánt, ellazulós, romantikus alkalom, de természetesen ezeken a randevúkon egy-egy házastársi problémát is megbeszélhettek vagy lezárhattok egy vitát, ami a héten zajlott közöttetek. Kérdezzétek egymást mindenről. Nézzetek egymás szemébe. Tegyetek fel egymásnak nyitott kérdéseket, hogy felfrissítsétek szerelemtérképeteket, forduljatok egymás felé. Készüljetek előre kitalált kérdésekkel a házastársatok számára (mint például: „Még mindig szeretnéd átrendezni a fürdőszobát?”, „Hová menjünk nyaralni?” vagy: „Mostanában hogy jössz ki a főnököddel?”). Erre a randevúra, mint kapcsolatotok hajnalán készüljetek testileg és lelkileg egyaránt.
Idő: 2 óra hetente egyszer Összesen: 2 óra

Zarándoklat: Menjetek el Óbudavárra és sétáljátok végig a Házaspárok útját. Válasszatok ki egy-egy állomást, amit közösen átbeszéltek a séta közben vagy otthon.

Air Jordan 1